Eurovision Choir – körsångens melodifestival på invigningen

Publicerat i Okategoriserade.

Som vi tidigare berättat så medverkar Bohuslän Big Band, tillsammans med en fantastisk kör på ca 350 personer vid invigningen den 3 augusti. Men idag kan vi berätta att kvällen även innehåller Eurovision Choir!

Eurovision Choir är körsångens melodifestival som nu arrangeras för andra gången. Vi får följa med på en färgstark resa genom Europa och en rad traditioner, kulturer och musikstilar. Tio av Europas bästa amatörkörer tävlar inför en jury bestående av internationella körstjärnor.

Kvällens presentatörer är Petroc Trelawny och Ella Petersson. Medverkar gör också Katarina Henryson från The Real Group, brittiska kompositören och dirigenten John Rutter och den amerikanske producenten och arrangören Deke Sharon.

Dirigent: Fred Sjöberg

Biljetterna släpps 12 april.

Konserten är ett samarbete mellan European Brodcasting Union (EBU) och Interkultur och kommer att TV-sändas i 11 länder, bland annat samma kväll i SVT.

Mer om Eurovision Choir på EBU:s webbplats.

På bilden vinnarna av Eurovision Choir 2017, Carmen Manet från Slovenien.
Foto: Reinis Rudizitis