Sweden A Cappella

Upplev svensk körsång från hjärtat!

Traditionell körsång i svensk nationalromantisk stil som beskriver naturens dofter och grönska, och nyskriven körmusik som blandas med rytmer från marimba och folkmusik, i arrangemang för kör. Välkommen till en kväll där känsla och uttryck förenas med unik körklang från tre olika körer!

De deltagande körerna är YMNA (bilden), en kreativ och engagerad damkör som framför sin musik med en unik klang och lyhördhet för både tradition och samtid. Repertoaren är bred, men med fokus på nordisk folkmusik och på tonsättningar av kvinnor från tidig renässans till nutid. Ymnas dirigent Johanna Thür är verksam som organist, cembalist och körledare i Haga församling i Göteborg och grundade kören Ymna 1997.

VOCAL ART ENSEMBLE of Sweden har under decennier varit en stark röst i det svenska och internationella körlivet, alltid på väg, nyfiket, engagerat och utmanande. Kören har samarbetat med artister som Magnus Carlsson, Lisa Nilsson, Tommy Körberg, Bo Sundström, Sofia Källgren, Uno Svenningsson och Sofia Karlsson. Jan Yngwe som är Vocal Art Ensembles dirigent (sedan 1978) är professor i körsång och dirigering vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och räknas som en av Sveriges främsta dirigenter i sin generation.

PETRI SÅNGARE är en kammarkör med hemvist i Malmö St Petri kyrka. Kören leds av dirigenten Alexander Einarsson och har en bred repertoar, med fokus på nutida västerländsk konstmusik. Petri Sångares främsta genre är a capellamusik, men kören framför även regelbundet standardverk från 1700- och 1800-talen och då i samarbete med Malmöregionens ledande musiker. Alexander Einarsson är utbildad organist och kördirigent samt innehar även tjänsten som kormästare vid Göteborgs Symfoniorkester.

RHYTHM ART DUO består av Daniel Berg (kammarmusiker, tonsättare, marimbasolist, lektor i musikalisk gestaltning) och Fredrik Duvling (kammar- och orkestermusiker med anställning vid GöteborgsOperan) som började spela tillsammans 1992. De vill tillsammans med nu levande tonsättare verka för ny kammarmusik med slagverk i centrum.

Köp biljett

Schema

måndag 05 augusti
19:00

Plats

Vasakyrkan, Vasa Kyrkoplan, Göteborg, Sverige
  • Vasakyrkan, Vasa Kyrkoplan, Göteborg, Sverige