Vad är European Choir Games?

European Choir Games Gothenburg 2019

European Choir Games är en av Europas största körfestivaler, ett spännande mästerskap och en glädjefylld hyllning till sången. 3-10 augusti möts 5000 sångare från hela världen i Göteborg – vissa för att tävla, andra bara för att sjunga tillsammans.

Var med när körsångare i alla åldrar möts och sjunger i mästerskapen som utser Europas bästa körer inom en mängd olika kategorier och musikstilar. Upplev också Grand Prix of Nations med körer från länder som Kina, USA, Kanada, Ghana, Botswana och Indonesien.

Konserter kommer att hållas på Partille Arena, i stadens kyrkor och runt om på stan i samband med Gothenburg Culture Festival som pågår parallellt och garanterar en extra festlig inramning.

Som publik kommer du kunna besöka såväl gratis konserter som evenemang med biljettförsäljning. Körerna väljer mellan att delta i eller utom tävlan.

Programpunkter

Nedan presenteras några av evenemangets programpunkter. Se fullständigt program här.

Invigningskonsert med Eurovision Choir

3 augusti. Eurovision Choir är körsångens melodifestival som nu arrangeras för andra gången. Följ med på en färgstark resa genom Europa och en rad traditioner, kulturer och musikstilar. Upplev elva av Europas bästa amatörkörer när de tävlar inför en jury bestående av internationella körstjärnor.

Med på konserten finns också välrenommerade Bohuslän Big Band och en fantastisk kör på ca 350 personer, sammansatt av sångare från en mängd körer i Västra Götalandsregionen.

Läs mer och köp biljetter till invigningskonserten 

Avslutningskonsert med Göteborgs Symfoniker, masskör och Solala

10 augusti. Upplev den mäktiga finalkonserten då uppemot 500 internationella körsångare ger allt, uppbackade av Göteborgs Symfoniker med gäster. Medverkar gör också den hyllade vokaltrion Solala och den fantastiska solisten och musikalartisten Annika Herlitz

Musikaltemat går som en röd tråd genom föreställningen och du får även uppleva den högtidliga avslutningsceremonin med tal och överlämning till nästa värdland för European Choir Games.

Läs mer och köp biljetter till avslutningskonserten

Parade of Nations

7 augusti. Det är tradition att alla körer och länder som medverkar under festivalen tillsammans går parad genom staden. Paraden startar vid Vasaplatsen och fortsätter till  Kungstorget där utomhuskonserten ”Gothenburg welcomes the world” tar vid.

Sweden A Cappella

5 augusti. Traditionell körsång i svensk nationalromantisk stil som beskriver naturens dofter och grönska, och nyskriven körmusik som blandas med rytmer från marimba och folkmusik, i arrangemang för kör. Välkommen till en kväll där känsla och uttryck förenas med unik körklang från tre olika körer!

Läs mer och köp biljetter till Sweden A Cappella

Gothenburg welcomes the world

Under kvällen den 7 augusti mynnar Parade of Nations ut i utomhuskonserten ”Gothenburg welcomes the world” på Kungstorget. På scen finns Sångensemblen Amanda med Gunnar Eriksson, Brunnsbo Musikklassers Flickkör, Rhythm Art Duo och flera gästande internationella körer. Välkommen att vara med, oavsett om du vill sjunga eller bara lyssna.

TÄVLINGAR

Open Competition välkomnar icke-professionella körer från hela världen, oavsett musikalisk nivå och tidigare erfarenhet av nationella eller internationella körtävlingar.

I European Champions Competition ser du europeiska körer eller körer från andra länder, som deltagit i europeiska kulturevenemang och vid tidigare tävlingar uppnått minst 3:e pris eller Guld-diplom.

Tävlingen Grand Prix of Nations är öppen för körer från hela världen, som med framgång deltagit i nationella och internationella körtävlingar och vunnit 1-3:e pris eller Guld-diplom. Deltagande körer utses av den Artistiska kommittén.

Läs mer om tävlingarna på europeanchoirgames.com.

Hela tävlingsprogrammet (blädderbar pdf på engelska)

GOTHENBURG CULTURE FESTIVAL 6-11 AUG

I samband med European Choir Games pågår även Gothenburg Culture Festival (tidigare Göteborgs Kulturkalas) mellan 6-11 augusti.

Missa inte att ta del av allt spännande som händer under de båda evenemangen!

Läs mer om Gothenburg Culture Festival

Visste du…

…att körsång är en av Sveriges och Europas största folkrörelser och en brobyggare mellan människor, kulturer, religioner, språk och geografiska platser? Nästan 100 000 västsvenskar sjunger i kör!